top of page

Fındıklı bisküvi pastası!

Yiyen herkesi kendine hasta edecek fındıklı bisküvi pastası yapalım! Tiktok'ta milyonlara ulaşan tarif tüm detaylarıyla sizlerle bloğumuzda. Hadi başlayalım...


Malzemeler:

1 L süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yumurta sarısı,1 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, Nutart kıyılmış fındık, 1/2 paket krem şanti, 2 paket petibör bisküvi, Bisküvileri ıslatmak için ekstra süt (Yaklaşık 100ml yeterli), 200ml krema, 180g Beyaz çikolata


Tarif:

Süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye koyup karıştırarak ısıtıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca altını kapatıp 1tk tereyağı ekliyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra bolca Nutart kıyılmış fındık ekliyoruz. Yarım paket şantiyi karışıma ekleyip çırpıyoruz.

Süte batırdığımız bisküvileri borcama diziyoruz. Muhallebi karışımımızı üstlerine yayıyoruz ve bu şekilde 3 kat çıkıyoruz.

En üst katman için kısık ateşte krema içinde beyaz çikolatamızı eritiyoruz. Karışım soğuduğunda borcam tatlımızın üstüne döküp yayıyoruz. Biraz daha kıyılmış fındık serpiyoruz.

Yaklaşık 3 saat buzdolabında soğuyan tatlımız servise hazır oluyor. Afiyet olsun!








Comentários


bottom of page