top of page

Güllacı böyle deneyin! 😍


Güllacı böyle deneyin! 😍 Sevmeyene bile sevdirecek tarif...


Malzemeler

Krema için: 1L süt, her birinden yarımşar su bardağı ölçüsünde olmak üzere şeker, un ve nişasta. Pişirdikten sonra ise 200ml süt kreması.


+Göz kararı kıyılmış fındık ve hindistan cevizi


Katlar için: 8 adet güllaç yaprağı. 1L süt ve sütün içinde ısıtıp eritmek üzere 1 su bardağı şeker.


+Biz üstünü süslemek için biraz daha fındık serptik ve üstüne vişne reçeli kondurduk.


Tarif:

1L süt içine şeker, un ve nişastayı ekliyoruz. Pişirip kıvamlanınca bir kaseye aktarıyoruz. Kabuklanmasın diye üst yüzeyini streç ile kaplıyoruz. Isısı çıkınca süt kreması ile çırpıp kenara alıyoruz.


Diğer 1L sütün içinde 1 bardak şekeri ısıtarak eritiyoruz. Sıcak - ılık durumdayken güllaç yapraklarını borcama dizip her bir katı 1-2 kepçe süt ile ıslatıyoruz. 4 kat çıktıktan sonra hazırladığımız kremanın yarısını borcama ekleyip yayıyoruz. Üstüne Nutart kıyılmış fındık serpiştiriyoruz. Güllaç yapraklarını ıslatarak 4 kat daha çıkıyoruz ve bu en üst katmana kremamızın kalanını da döküyoruz, yayıyoruz ve üstüne hindistan cevizi serpiyoruz.


Güllacımızı en az 2 saat buzdolabında soğutuyoruz. Dilediğimiz şekilde dilimleyip süslüyoruz. (Biz üstünü süslemek için biraz daha fındık serptik ve üstüne vişne reçeli kondurduk.)


*Bu tarifin can alıcı noktası kesinlike kremalı katmanları. Böylece yaş pasta ve güllaç arası bir keyif yakalıyoruz. Afiyet olsun! 😊









Comments


bottom of page